Spolupráce se zahraničními školami

Po letech, kdy se studenti obou škol – GJP Slavičín a FGS Diepholz setkávali pouze virtuálně a společně online plnili úkoly, se letos podařilo osobní setkání jak v Diepholzu – v dubnu letošního roku, tak u nás ve Slavičíně. Navázali jsme tak na tradici výměnných pobytů, která trvá od roku 2005.

Třináct studentů z Německa přijelo 8. června  letošního roku do Slavičína a během 8 dnů, které tady strávili, měli možnost poznat nejen Slavičín, ale i ostatní zajímavé lokality naší země. Hned první den proběhlo přivítání studentů na radnici, děti si dále prohlédli město a plnili úkoly k historickým událostem našeho města. Studenti dále navštívili Rožnov, Pustevny, Brno, Moravský kras. Účastnili se také Majálesu a dokonce se zapojili do programu krátkým vystoupením.

Studenti našeho gymnázia jim připravili bohatý program mimo aktivity školy. Zajímavý program byl připraven i pro pedagogy. Výměnný pobyt je i dobrou možnosti na výměnu zkušeností pro zúčastněné pedagogy.

Tyto aktivity se mohly uskutečnit díky finanční podpoře města Slavičín.  

P.A.R.K Cambridge exam centre - Autorizované centrum zkoušek Cambridge EnglishSCIO - certifikát pro školy - GJP a SOŠGymnázium Dubnica nad Váhom - partnerská školaEvropské strukturální fondyNadace Jana Pivečky ve SlavičíněMěsto SlavičínRegionální rada regionu soudržnosti Střední Morava