Žáci splnili další úkol erasmového projektu CREATE. Tentokrát se zaměřili na přípravu tradičního českého pokrmu, a to z potravin zakoupených u místních soukromých prodejců.
Tohoto nelehkého úkolu se ujali žáci druhého ročníku SOŠ pod taktovkou paní učitelky Marie Škubníkové a paní asistentky Mirky Surmařové. Sehraný tým připravil nejen lahodné menu, ale dbal také na estetiku servírování a zásady správného stolování. Úsilí a dovednosti jednotlivců poté ohodnotila pětičlenná porota složená z vyučujících.
Děkujeme IT-2 a MS-2 za jejich kulinářský um a podporu místních dodavatelů. Recept na kuřecí řízek marinovaný v bio-jogurtu, bramborový salát a nepečený bio-tvarohový dezert bude součástí mezinárodní knihy receptů, jejíž vydání je dalším krokem tohoto projektu.
Create Erasmus Project 24/26










